Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Κατοικίδιο και καθαριότητα: Μπορούν να συνυπάρξουν!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τετράποδος φίλος σου είναι και ο πιο αγαπημένος σου! Κάνετε την καλύτερη παρέα και δε θα μπορούσατε να περάσετε καλύτερα στη συγκατοίκηση. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η στιγμή που βρίσκεις το σπίτι ακατάστατο και βρώμικο και επιπλέον δε μπορείς να τον κατηγορήσεις; Καθαρίζεις! Υπάρχουν τρόποι βέβαια να αποφύγεις το χάος του «βασιλιά» του σπιτιού και να κρατήσεις το σπίτι σου όσο το δυνατόν πιο καθαρό!



Μαλλιά κουβάρια
Τρίχες παντού! Άρχισε με την πρόληψη που είναι ένα τακτικό βούρτσισμα στο ζωάκι σου και έτσι θα αποφύγεις το φαινόμενο «αιωρούμενη γούνα», ενώ θα έχεις πολύ λιγότερες τρίχες να καθαρίσεις από τα έπιπλα.
Μία ακόμη λύση είναι στα σημεία που συνηθίζει να κάθεται και να κοιμάται τα ζωάκι σου να τοποθετήσεις μία πετσέτα-κουβερτούλα την οποία θα τινάζεις τακτικά, προτού την βάλεις στο πλυντήριο και έτσι θα κρατάς το σημείο καθαρό. 

Ανεξάρτητα από το είδος και τη γούνα του κατοικίδιού σου, ένα βασικό όπλο που θα χρειαστείς ενάντια στην τρίχα, είναι ένα γάντι από καουτσούκ που μπορείς να προμηθευτείς στο εμπόριο. Φόρεσέ το, τρίψε τις περιοχές που έχουν γεμίσει χνουδόμπαλες και θα δεις κατευθείαν τη διαφορά στην ταχύτητα που καθαρίζεις! Αυτό συμβαίνει γιατί το καουτσούκ προσελκύει τις τρίχες και έτσι τις αφαιρεί πολύ πιο εύκολα από όλες τις επιφάνειες υφασμάτων. 
Εάν έχεις ξύλινα πατώματα προτίμησε να τυλίξεις γύρω από την κλασσική σκούπα ένα πανί με μικροΐνες, ώστε να φυλακίσει τις τρίχες, όπως και τη σκόνη.
Αντίο οσμές!
Μία λύση που μπορεί ήδη να γνωρίζεις είναι η «μαγική» μαγειρική σόδα! Πρώτο βήμα είναι να προμηθευτείς μία ηλεκτρική σκούπα με μεγάλη ισχύ. Βήμα δεύτερο είναι να ρίξεις πάνω στην επιφάνεια που πρόκειται να σκουπίσεις μαγειρική σόδα και να την αφήσεις να δράσει. Βήμα τρίτο σκούπισε και αντίο άσχημες οσμές!

Πατούσες καθαρές!
Εάν βγάζεις το σκυλάκι ή ακόμη και το γατάκι σου βόλτες εκτός σπιτιού είναι πολύ σημαντικό με κάθε επιστροφή στο σπίτι να καθαρίζεις τις πατούσες με ειδικά υγρά μαντηλάκια. Έτσι αποφεύγεις τις βρώμικες πατημασιές στο πάτωμα, ακριβώς όπως σκουπίζεις και βγάζεις τα δικά σου παπούτσια στην πόρτα! Εάν έχεις μεγαλόσωμο σκύλο η διαδικασία γίνεται διαφορετικά: Βούτηξε στο νερό τα πατούσια του και έπειτα σκούπισέ τα καλά.
Πηγή: www.nestlenoiazomai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου